Audison Prima APX 5 koaksiaalit
Audison Prima APX 5 koaksiaalit Audison Prima APX 5 koaksiaalit
Audison

Audison Prima APX 5 koaksiaalit

5.25" (130mm) koaksiaalikaiuttimet

99,00 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa
Toimitusaika 1 - 3 työpäivää

APX 5 on koaksiaalielementti eli siinä on diskantti bassokeskiäänisen "nielussa", joten kaiutin toimii yksipistesäteilijänä. Tämän etuna on erillissarjoja parempi vaihetoisto, sillä kaikki äänet tulevat samasta lähtöpisteestä, toisin kuin perinteisissä sarjoissa missä diskantti ja keskiääni toimivat erillään toisistaan. Kolmiosaisen ripustuksen ansiosta liikepoikkeama on saatu poikkeuksellisen suureksi elementin koko huomioiden.

Lisävahvistuksella lisäpotkua

Vaikka Prima APX 5 soveltuu korkean herkkyytensa ansiosta soitettavaksi autosoittimen vahvistimella, todellinen potentiaali realisoituu vasta kun kaiuttimien käskyttäjäksi valjastetaan Audisonin Bit-sarjan DSP-vahvistin, kuten AP4.9 bit. Vahvistin lisää luonnollisesti kaiuttimille menevän tehon määrää mutta vähintään yhtä tärkeässä roolissa on siitä löytyvä DSP, eli digitaalinen signaaliprosessori, jonka avulla kaiuttimien sointisävyä voidaan muokata kunkin kuuntelijan korviin sopivaksi. Tiettyjen autojen tapauksessa signaaliprosessori myös mahdollistaa de-equalization -toiminnon. Tällä tarkoitetaan sitä, että joissain uudemmissa autoissa soittimeen on integroitu signaaliprosessori valmiiksi ja sen pääasiallinen funktio on saada alkuperäiset heikkolaatuiset kaiutinelementit soimaan edes hieman paremmin. 

Tämä ominaisuus muodostuu ongelmaksi silloin, kun kaiuttimet vaihdetaan parempiin, mutta vahvistus jätetään autosoittimen kontolle, sillä soittimien kiinteä vastekorjaus on suunniteltu toimimaan vain ja ainoastaan auton alkuperäisten kaiuttimien kanssa. De-equalizationin toimintaperiaate onkin oikoa taajuusvaste takaisin neutraaliksi, jotta soittimen vahvistimelta tuleva signaali on muokkaamaton ja jälkiasenteiset kaiuttimet soivat kuten suunnittelija on tarkoittanut.

Ominaisuudet

1. Samankeskinen diskanttielementti: diskantti on asennettu bassokaiuttimen nieluun. Tällä saavutetaan erinomaisen koherentti toisto vailla erillissarjoja riivaavia tyypillisiä vaihevirheitä.

2. Diskantti on varustettu akustisella linssillä joka on vartavasten suunniteltu tuottamaan äärimmäien tasainen taajuusvaste myös ohi kuuntelupisteen suunnattuna.

3. 32 mm puhtaasta kuparista valmistettu puhekela erinomaisella tehonkestollaan tuottaa järkähtämättömän kontrollin bassotaajuuksilla.

4. Matalan asennussyvyyden johdosta kaiutin soveltuu helposti asennettavaksi auton alkuperäisille paikoille.

5. Vettähylkivä käsitelty paperinen bassokartio on mallinnettu tietokoneavusteisesti hyödyntäen FEM (Finite Element Method) simulaatiota ja lopuksi optimoitu Klippel Scan Vibrometrillä.

6. Termoplastisesta polyuretaanista valmistettu yläripustus kolmiosaisella rakenteella mahdollistaa suuren liikepoikkeaman bassotaajuuksilla.

7. Kompakti korirakenne on pinnoitettu naarmuja hylkivällä materiaalilla ja elementin moottori on kiinnitetty siihen värinöitä vaimentavalla epoksimassalla.

8. Kestävät kaiutinterminaalit on suojattu lämpöä kestävillä muovisuojuksilla.

9. Kehitetty KLIPPEL ohjelmistopaketilla.

Tekniset tiedot

Toimintaperiaate: 2-tie kaiutin (koaksiaali)

Koko: 5.25" (130 mm)

Jatkuva tehonkesto: 50 W

Hetkellinen tehonkesto: 150 W

Impedanssi: 4 Ohmia

Taajuusvaste: 70 Hz - 23 kHz

Magneetin koko: 85 x 40 x 13 mm

Yhden kaiuttimen paino: 0.74 kg

Bassoelementin puhekelan halkaisija: 32 mm

Diskantin puhekelan halkaisija: 15 mm

Herkkyys: 93 dB

Sähköakustiset parametrit

D: 107 mm

Xmax: ±2 mm

Re: 3.1 Ω

Fs: 90 Hz

Le: 0.07 mH

Vas: 3.8 l

Mms: 8.2 g

Cms: 0.33 mm/N

BL: 4.6 T•m

Qts: 0.7

Qes: 0.75

Qms: 10.6

Spl: 93 dB

Mitat

Ulkohalkaisija ilman korvakkeita: 130 mm (A)

Ulkohalkaisija korvakkeilla: 150 mm (A3)

Asennusaukon ulkohalkaisija: 119 mm (B)

Kokonaissyvyys: 51 mm (C)Asennussyvyys: 48 mm (D)

Arvostelut 0 arvostelua