AI-Sonic S2-A100.4
AI-Sonic S2-A100.4 AI-Sonic S2-A100.4 AI-Sonic S2-A100.4 AI-Sonic S2-A100.4 S2-BASS KNOB
AI-Sonic

AI-Sonic S2-A100.4

AI-Sonic 4-kanavainen vahvistin

299,00 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Ei varastossa - tilattavissa
Toimitusaika 2 - 5 työpäivää

AI-Sonic S2-vahvistimien suunnittelutyö aloitettiin vuonna 2017. Kunnianhimoisena tavoitteena suunnitella ja toteuttaa vahvistinmallisto, joka tarjoaa parasta mahdollista äänenlaatua hintaluokassaan. Työ aloitettiin suunnittelemalla uniikki jäähdytysprofiili eli vahvistimen alumiinirunko. Suomalaisen suunnittelutyön tuloksena valmistui profiili, joka täytti kolme haluttua vaatimusta: 1. Mahdollisimman siro muoto, jotta laitteista saadaan kompaktin kokoisia. 2. Transistorien asennus pystyasentoon profiilia pitkin jäähdytyksen tehostamiseksi 3. Yksinkertaisen tyylikäs ulkonäkö Jäähdytyksen maksimointia ja laitteiden fyysisen koon minimointia jatkettiin piirilevysuunnittelulla. Komponenttien paikat piirilevyllä ovat tarkoin valittuja, jotta saadaan aikaan mahdollisimman pieni vahvistimen fyysinen koko ja tehokas komponenttien jäähdytys. Piirilevyssä on käytetty kaksi kertaa enemmän kuparia tavalliseen autovahvistimen piirilevyyn verrattuna. Tällä saadaan seuraavia etuja: 1. Vähemmän vastusta, vähemmän lämpöä 2. Parempi virrankulku auttaa vahvistinta suoriutumaan paremmin kovemmassakin käytössä 3. Parempi matalien äänien toisto paremman virrankulun ansiosta Vahvistimen sisäisissä komponenteissa kallein osa ei välttämättä ole aina paras. Eivätkä samanhintaiset osat ole kaikki samanlaisia. Ratkaisevaa lopputuloksen laadun suhteen on käytettyjen komponenttien yhteensopivuus keskenään.

AI-Sonic S2 vahvistimien komponenttien valintaan ja testaukseen on käytetty aikaa kolme vuotta. Lukuisia eri osia ja osien yhdistelmiä testaamalla ja koekuuntelemalla on löydetty osat, jotka muodostavat parhaan mahdollisen kokonaisuuden hintaluokassaan. Komponenttien valintatyö toteutettiin AI-Groupin ja vuosikymmenien kokemuksen omaavien englantilaisten vahvistinsuunnittelijoiden yhteistyönä. Äänenlaadun lisäksi vahvistimen toimintavarmuus on olennainen asia laadukaassa vahvistimessa. Jos yksikin komponentti joutuu toimimaan äärirajoillaan, se vaarantaa hyvän lopputuloksen. AI-Sonic vahvistimien kaikki osat ovat hieman ylimitoitettuja vahvistimen tehoon nähden. Järkevä ylimitoitus mahdollistaa hyvän toimintavarmuuden. Koska vahvistimista haluttiin hintaluokkansa parhaita, tehtiin ylimitoitus kuitenkin järkevissä rajoissa. Esimerkkinä tästä vahvistimien virtalähteet. Tuplavirtalähteet ovat käytössä suuremmissa malleissa. Pienemmissä malleissa päädyttiin käyttämään riittävästi ylikokoista yhtä virtalähdettä, jotta hinta saatiin pysymään halutuissa rajoissa.

Jakosuotimien säätöalueet ja jakojyrkkyydet ovat sellaisia, että jokaisella 2- ja 4-kanavaisella vahvistimella voidaan soittaa mitä tahansa äänialuetta käyttäen vahvistimen omia yli-, ali- ja kaistanpäästösuotimia. Kertojakytkimen käytöllä saadaan suotimien taajuussäätö tarkemmaksi. Ylempien taajuusalueiden jakoihin sopiva 12dB/oct jakojyrkkyys kaikissa kokoäänialueen malleissa ja 12/24 dB/oct jakojyrkkyyden valinta monovahvistimissa. Nykyaikainen High-Input eli kaiutintasoinen tuloliitäntä osaa huijata auton alkuperäistä soitinta eikä aiheuta ongelmia kytkettäessä auton alkuperäisen soittimen perään. Kaapeliterminaalien kaapelin paikoilleen kiristävä pultti puristuu kaapeliin takaviistosta ja tekee kontaktista erittäin tiukan ja pitävän. Viistossa oleva pultti helpottaa myös laitteen asentamista. Työkalu ei osu vahvistimen runkoon koska se kääntyy laitteesta poispäin pulttia kiristettäessä. Vahvistimien lisävarusteena hankittava tason kaukosäädin ei ole vain tiettyjä taajuuksia korosta bassopotikka. Tasonsäädin toimii myös kokoäänialuekäytössä koska se säätää aidosti ulostulevan signaalin tasoa. Tasonsäätimessä on myös virta-, klippi- ja häiriötilan merkkivalot. Jokainen vahvistinyksilö on vielä alireitattu, eli todellisuudessa saat puhdasta tehoa reilusti ilmoitettua enemmän käyttöösi. Erinomainen äänenlaatu, monipuoliset säätöominaisuudet ja liitettävissä mihin tahansa järjestelmään soittamaan mitä tahansa kaiuttimia. Pakattuna tyylikkääseen kuoreen ja saatavilla kohtuulliseen hintaan. Ai-Sonic S2-vahvistimista on todella vaikea pistää paremmaksi.

Designed in Finland By AI-Group.

Bassotason kaukosäädin optiona +39€ (valintanappi).

Tekniset tiedot:

RMS POWER (2ohm) 12v 1%THD 4 x 165W
RMS POWER (4ohm) 12v 1%THD 4 x 110W
BRIDGED POWER (4ohm) 12v 1%THD 2x330W
T.H.D 0,02% 4ohm, 0.04 % 2ohm
BANDWIDTH: 10Hz-40KHz
S/N RATIO(A-WEIGHTED): 105dB
INPUT SENSITIVITY: 0.5-6V
LOW PASS: x1: 50Hz-500Hz x10: 500Hz-5KHz
HIGH PASS: x1: 12Hz-250Hz (FRONT)
x2Q: 250Hz-5KHz (FRONT)
x1: 50Hz-500Hz(REAR)
x10: 500Hz-5KHz(REAR)
SUBSONIC: 12Hz -5KHz
CROSSOVER SLOPE: 12dB/oct
BASS BOOST: 0/6dB(@45Hz)
MODE: 2CH/4CH
POWER FUSE: 2x40A

Cable fitting size:
+12V = 20mm2
GND = 20mm2
REM = 6mm2
SPEAKER = 6mm2

DIMENSIONS: W: 183mm / (7.2IN)
H: 60mm / (2.4IN)
L: 444mm / (17.5 IN)

Arvostelut 0 arvostelua
Yhteensopivat tuotteet