Esittelyssä ESX Audio BMW mallikohtaiset kaiuttimet ja päivityspaketit

Esittelyssä ESX Audio BMW mallikohtaiset kaiuttimet ja päivityspaketit

ESX Audion perustivat yhdysvaltalaiset autohifiveteraanit 90-luvun puolivälissä tavoitteena tuoda markkinoille parhaista parhaimmat autohifituotteet. Ensimmäisenä myyntiin ilmestyi legendaariset QUANTUM 1 ja VISION 1 vahvistinmallistot, joiden suunnittelu toteutettiin yhteistyössä alan pioneerin Stephen Mantzin kanssa. Tästä alkoi merkin jo lähes 25 vuotta kestänyt menestystarina. Vuosituhannen vaihteessa ESX brändin maailmanlaajuiset oikeudet osti saksalainen Audio Design GmbH, jolloin mukaan saatiin kuuluisaa saksalaista osaamista ja jonka ansiosta ESX sai hyvin jalansijaa Eurooppalaisilla markkinoilla. Tuloksena useita kilpailu- ja testivoittoja, sekä paljon tunnustusta alan lehdiltä.

ESX on aina ollut kuuluisa huippuluokan vahvistimista, mutta viime vuosina tuotekehitystä on laajennettu myös High-End subwoofereihin ja kaiuttimiin. Tuotevalikoima kattaa lähestulkoon kaikki autohifiin liittyvän asennustarvikkeista signaaliprosessoreihin kaikissa hintaluokissa. Kansainvälinen kehitystiimi tutkii jatkuvasti uusia innovaatioita ja parannuksia, mutta lopullinen tuotekehitys ja testaus tapahtuu Saksassa yrityksen päämajassa Kronaun kaupungissa, jonka jälkeen tuotanto siirretään paikallisille ja ulkomaisille tehtaille. Saksalaisen tuotekehityksen ansiosta jokaiseen tuotepakettiin on laitettu yrityksen slogan "Pre-Tuned in Germany". Kalliimmat High-End tuotteet myös valmistetaan Saksassa.
Penkinalusbassot

Vision VS200W BMW

Edullisemman hintaluokan penkinalusbassot, jotka käyvät kaikkien bemareiden vakiopaikoille pienen 44mm asennussyvyyden ansiosta. 3ohm impedanssi mahdollistaa toimivuuden hifitasosta riippumatta, mutta nämä on selkeästi mietitty perusaudioon pelkkänä bassopäivityksenä. 100Wrms/200Wmax tehonkesto kuitenkin kertoo, että nämä toimivat hyvin myös vahvistimella ruuditettuna. Rakenne on perinteinen teräspeltirunko kartion alapuolisella neomagneetilla, polypropyleenikartiolla ja vaahtomuoviripustuksella. Mieleen tulee hieman legendaariset Rainbow IL-S8F BMW bassot, jotka olivat ensimmäisiä mallikohtaisia bassoja markkinoilla, tosin adapterin kanssa. Siis konstailematon yksinkertainen perusbasso perusmateriaaleilla. Terminaalit ovat ruuviliittimillä, mutta mukana tulee adapterit vakioliittimille. Erittäin suositeltava päivitys perusaudion 6,5" bassojen tilalle.

Valmistus loppunut!


 


Vision VS200WX BMW

Se järempi versio ja varmasti yksi järeimmistä bassovaihtoehdoista bemariin. Kartion yläpuolinen neomagneetti yleisesti käytetyssä teräs muovikomposiittirungossa. Ilmeisesti sama lasikuituvahvisteinen kartio kun Audio Systemillä, mutta mustalla pölykupilla.  Suora päivitys HiFi 676 optioon 2ohm impedanssin ansiosta, mutta paras toisto saadaan vahvistimen perässä reilun 180Wrms/300Wmax tehonkeston ansiosta, joka on suurin mihin törmätty. Samaa kärkikastia muiden vastaavien kanssa, joilla saadaan lähes subbarimainen toisto kun tehot ja vaimennus ovat kunnossa. Suojakankaan puute kartioiden päältä tuo perinteisen miinuksen. Terminaaleihin käy suoraan OE littimet.

Hinta ja tarkemmat tiedot TÄSTÄ.

Erillissarja ja koaksiaalit

Vision VS100C BMW

Edullinen ja  pienen rungon  ansiosta helposti asennettava erillissarja kaikkiin bemareihin kaikille asennuspaikoille, missä 4" kaiuttimet vakiona. Saksassa suunniteltu fiksu peruskaiutin tukevalla lasikuituvahvisteisella muovirungolla, polypropyleenikartiolla ja kumiripustuksilla. Pieni neomagneetti ja adapterit leveämmälle pulttijaoille. Vakiopaikoille sopivat kangaskalottidiskantit erillisillä jakosuotimilla, joissa 3 eri asetusta diskantin tasolle. Tehonkestoa ilmoitettu reilusti 60Wrms/120Wmax ja toistoalue laaja 75Hz-22kHz. Tarkempia elektroakustisia arvoja ESX ei ilmoita. Kattavat asennustarvikkeet ja paksut/pitkät johdot helppoon asennukseen.

Valmistus loppunut!Asennustarvikkeet.Vision VS100X

Perusvarmat ja edulliset koaksiaalit vakiokaiuttimien tilalle samalla rakenteella ja helpolla asennettavuudella kun erillissarja.

Vahvistimet ja päivityspaketit

Signum SXE sarjan vahvistimet ovat edullisia, mutta laadukkaita AB-luokassa toimivia peruspäätteitä. Ulkonäön on inspiroinut Horizon HXE sarjan vahvistimet, mutta järeät terminaalit sekä alumiiniset päädyt kertovat Signum SXE sarjan kuuluvan pykälää korkeammalle ESX audion hierarkkiassa. Signum SXE monikanavavahvistimet on valmistettu äänenlaatua ajatellen, eikä riskiä radiosignaaliin häiriöihin ole D-luokkalaisten tapaan. Vahvistimiin on lisätty kaiutintasoinen sisääntulo automaattikäynnistyksellä sekä ”Error Protection System” (EPS), jonka tehtävänä on estää alkuperäisen järjestelmän vikakoodit ja soittimen toimimattomuus käytettäessä kaiutintasoista sisääntuloa. Vahvistimet on varustettu 3/4-kanavan bandpass suotimella, jolloin penkinalusbassoilta voi suodattaa aivan alimmat taajuudet pois. Plussaa on myös 2ch mode sisääntuloille, joten kytkentä BMW vahvistimen johtosarjoihin on helppoa.


Tekniset tiedot SXE100.4 ja SXE150.4

 • 4 x 65W/100W RMS @ 4Ohm
 • 4 x 100W/150W RMS @ 2Ohm
 • Taajuusalue: 5 – 40 000 Hz (-3dB)
 • Ylipäästösuodin (CH1 & CH2): 10 – 250 Hz, 12 dB oktaavilta
 • Ylipäästösuodin (CH3 & CH4): 10 – 250 Hz, 12 dB oktaavilta
 • Alipäästösuodin (CH3 & CH4): 50 – 250 Hz, 12 dB oktaavilta
 • Bass Boost (CH3 & CH4): 0 – 12 dB
 • Sisääntuloherkkyys: 0.1 – 7 V
 • THD: < 0,5% (1 kHz)
 • Sulakkeet: 2 x 30 A / 3 x 30A
 • Kaiutintasoinen sisääntulo automaattikäynnistyksellä EPS toiminnolla
 • Mitat (L*K*S): 328 x 53 x 220 mm / 390 x 53 x 220  mm

Rakenne massiivisine jäähdytyripoineen on hyvin viimeistelty ja liitännät ovat tukevat paksummillekin kaiutin- ja virtakaapeleille. Tehoeron havainnollistamiseksi kurkkasimme, miltä 50€ ero näyttää sisuskaluissa. Komponentit ovat piirilevyllä nätissä rivissä  ja tavaraa löytyy AB-luokalle tuttuun väljään tyyliin ilmanvahdon varmistamiseksi, joten teholupauksia ei varmasti tarvitse epäillä. Uusi SXE150.4 näyttää tuplasti tehokkaammalta kun pikkuveljensä, vaikka lukemissa vain noin +1/3 ero.

Kysy asennustarjous: info@audiokit.fi


- Kimmo / Audiokit


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.